Welkom op de website van Matching Futures. Wij werken aan uitdagende maatschappelijke vraagstukken in de publieke sector. Onze opdrachtgevers werken voor het Rijk, provincies, gemeenten, en andere organisaties die het maatschappelijk belang dienen. Laat je inspireren door onze social design en futuring aanpakken, en neem contact op voor een kennismakingsgesprek!

Het belang van open plekken

In Italië werkte Matching Futures samen met architect Giovanni Calabrese en de gemeente Baselice in Campania. Een bijzonder proces, onder bijzondere omstandigheden. We leerden van het dorp, en van het nabijgelegen Foresta Umbra over het belang van open plekken. Zonder die plekken kan een oerbos zich niet vernieuwen en sterft het langzaam af. Zonder open plekken kan ook Baselice niet voortbestaan. Open plekken waar jongeren vrij mogen nadenken over hun toekomst, en waar de vrouwen van het dorp hun plek op de voorgrond opeisen. 

Matching Futures helpt mensen en organisaties te werken aan toekomstverhalen die uitdagen, inspireren en samen brengen. Zo zorgen we voor een nieuwe en aanstekelijke kijk. Zodat mensen zien wat en hoe ze bij kunnen dragen aan hun eigen toekomst en die van anderen.

De toekomst is nu. De toekomst bestaat alleen doordat we er betekenis aan geven in het nu. En toekomstdenken heeft alleen zin als het ons gedrag in het nu beïnvloedt. Brian Eno noemt dat in het fragment hieronder met een mooie paradox "the long now".

Leven in een lang nu. Hoe doe je dat?

    Wij organiseren een zomerfeest

    Uit het project "Amersfoort Is Ook Nu" met Gemeente Amersfoort, Twynstra Gudde en Studio Goudswaard