top of page

Matching Futures werkt graag samen met een groot netwerk van ontwerpers en kunstenaars, overheden en experts. Een aantal recente en relevante projecten staan hieronder genoemd.

Wil je meer weten, neem dan contact op!

Flexwonen voor gemeente Haarlemmermee

Flexwonen voor gemeente Haarlemmermee

Matching Futures doet onderzoek naar de toekomst van flexwonen voor de gemeente Haarlemmermeer. Samen met social designer Lotte de Haan.

De Nacht Club in Rotterdam

De Nacht Club in Rotterdam

Hoe kun je gebruik maken van de nacht om de relatie tussen overheid en bewoners te verbeteren? De Nacht Club is een veilige plek voor onveilige onderwerpen. Nu in Rotterdam Zuid. En straks..? Met MV Design, gemeente Rotterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Baselicetto voor Baselice, Italië

Baselicetto voor Baselice, Italië

In Baselice, in de provincie Campanië in Zuid Italië, werkte ik aan nieuw perspectief op de toekomst van landelijk gebied. We startten onder meer een club voor oudere vrouwen, de Club Delle Nonne!

Mens en Energie voor Het Ministerie van Binnenlandse Zaken

Mens en Energie voor Het Ministerie van Binnenlandse Zaken

Sinds de zomer van 2018 werken we samen met BZK, Dordrecht, Rotterdam en andere partners aan verbindend perspectief op de energietransitie. Onze inzet leidt tot nieuwe gesprekken en een andere aanpak in verschillende wijken, en een bijzonder leerproces met partners op zowel landelijk als lokaal niveau. Met MV Design, Twynstra Gudde en Eefje Suijkerbuijk

Social Design bij Twynstra Gudde

Social Design bij Twynstra Gudde

Jaap Warmenhoven heeft samen met zijn vakbroer André Schaminée en Tabo Goudswaard Social Design geïntroduceerd bij Twynstra Gudde. Een bijzonder veranderproces waarbij de mentaliteit en methoden van Social Design uiteindelijk in de kern van de organisatie terecht kwamen.

Wat is gezond zijn?

Wat is gezond zijn?

We droegen bij aan het programma Krachtige Samenleving: samen werken aan een Flevoland waar gezondheid meer is dan niet ziek zijn. Met Twynstra Gudde en Jan Pieter Kaptein.

Cirkel of Vliegwiel?

Cirkel of Vliegwiel?

In Den Haag werken gemeente en partners samen aan goede WMO zorg. We brachten hen samen in een leertraject en ontdekten de kwaliteit van afhankelijkheid. Met Twynstra Gudde en MV Design.

Hoe lang is nu?

Hoe lang is nu?

Voor het Programma Duurzaamheid van gemeente Amersfoort brachten we veel nieuwe initiatiefnemers bij elkaar rond duurzaamheid en de toekomst van de stad. Met Twynstra Gudde en Studio Goudswaard.

Transitie ben je zelf

Transitie ben je zelf

Zorgorganisatie Carintreggeland verandert met en door medewerkers. We leidden een team van kuntstenaars en adviseurs bij dit bijzondere evaluatieproces. We kwamen erachter dat de organisatie vol carehackers zat: mensen die laten zien hoe het beter kan. Met Twynstra Gudde en Studio Goudswaard

Veilig?

Veilig?

Deze rare vogels van onze geheime dienst onderzochten de veiligheid van de Nederlandse dijkinspectie. Een bijzondere en impactvolle manier van evalueren. Voor het Ministerie van (toen nog) Infrastructuur en Milieu, samen met Twynstra Gudde, Studio Goudswaard en Hugo Schuitemaker.

Binnenkort..

Binnenkort..

Wat als je eerlijk bent over je eigen duurzame (?) gedrag? Ik exposeerde mijn werk "soon now" tijdens What's The Deal? - Moving Urban Cultures Festival in München.

Praktijkleren, kan dat?

Praktijkleren, kan dat?

Ik droeg bij aan de evaluatie van de praktijkproef van Gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat. En leerde hoe moeilijk en belangrijk het is een paradox te omarmen. Met Twynstra Gudde en Studio Goudswaard.

Een andere kustvisie

Een andere kustvisie

Welk perspectief ontstaat als je de Nederlandse kust vanaf zee beziet? Ik werkte samen met Twynstra Gudde en kunstenaar Hugo Schuitemaker aan een bijzondere interventie voor het Nationale Kustprogramma.

Anders kijken

Anders kijken

Voor Kempenhaeghe begeleidden we een verrassend verandertraject. Samen met Twynstra Gudde en kunstenaars Heidi Linck, Jan Dirk van der Burg en Anton der Kinderen

bottom of page